Gå videre til innhold
Jan Drabløs, fungerende prosjektleder i RSA og Anne Guri Grimsby senior partner i Arkitema Architects, oppdragsansvarlig for prosjekteringsteamet.
Jan Drabløs, fungerende prosjektleder i RSA og Anne Guri Grimsby senior partner i Arkitema Architects, oppdragsansvarlig for prosjekteringsteamet.

Pressemelding -

​Nytt konsept under utvikling til Regional sikkerhetsavdeling i Helse Sør-Øst

Arkitema/ELN Architects står i spissen for prosjekteringsteamet som har vunnet konkurransen om konseptfaseutredning for ny regional sikkerhetsavdeling (RSA). Dagens regionale sikkerhetsavdeling skal erstattes med bedre og mer funksjonelle arealer som kan ivareta sikkerhetspsykiatri for hele Helse Sør-Øst-regionen.

Vinnerteamet består av Arkitema/ELN Architects med BSK arkitekter AB, SWECO Norge AS og AS Bygganalyse som underrådgivere.

Styret for Helse Sør-Øst fattet i sitt møte 16. juni 2016 vedtak om å videreføre Idéfase for ny regional sikkerhetsavdeling til konseptfase. Ny Regional Sikkerhetsavdeling med tilgrensende funksjoner er en del av Oslo Universitetssykehus HF (OUS), og er beskrevet i Idéfaserapport om framtidens OUS. Målet med nybygget er å sørge for mottak, omsorg og behandling av pasienter med alvorlig psykisk sykdom med atferdsavvik. Det er også et mål å samle flere funksjoner for å oppnå bygningsmessig og funksjonell effektivisering. Vinnerteamet med Arkitema i spissen, skal nå utvikle et robust konsept som skal ligge til grunn for beslutning om videre utbygging.

”Oppgaven er meget spennende og viktig for mange mennesker – både pasienter og ansatte. Vi gleder oss til å samarbeide med Helse Sør-Øst om å utvikle det nye konseptet.” forteller Anne Guri Grimsby, seniorpartner hos Arkitema Architects.

Det høyeste sikkerhetsnivå
Teamet skal utforme en konseptrapport som beslutningsgrunnlag til Helse Sør-Øst RHF sin styrebehandling i juni 2017. Med valget av prosjekteringsteamet er Helse Sør-Øst kommet et godt stykke nærmere en realisering av prosjektet, og prosjektdirektør Dag Bøhler er godt tilfreds med valget som ble truffet blant mange sterke søknader:

"Det har vært veldig god respons på denne konkurransen. Vi har kunnet velge prosjekteringsteam i skarp konkurranse mellom de beste aktørene i markedet. Dette lover bra for gjennomføring av konseptfasen for regional sikkerhetsavdeling."

Regional sikkerhetsavdeling er for pasienter med alvorlig psykisk sykdom med atferdsavvik, og som er til fare for andre. Avdelingen skal passe på pasientene og samtidig tilby et trygt arbeidsmiljø og tilstrekkelig samfunnsvern. Pasientene er i all hovedsak tvangsinnlagt, dømt til behandling eller har fått en rettslig kjennelse.

Helse Sør-Øst RHF har etablert en egen prosjektorganisasjon med ressurser fra Sykehusbygg HF som skal styre konseptfasen. Arbeidet vil bli utført i nært samarbeid med Oslo universitetssykehus HF.

Arkitema/ELN Architects står også bak det nye Sykehuset Østfold Kalnes, samt et helt nytt psykiatrisykehus i Vejle i Danmark. Virksomheten har også tegnet Esbjerg Psykiatri, der bruken av beltesenger falt med 69,9% etter innflyttingen i de nye lokalene. 

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects ble grunnlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen en av Skandinavias største arkitektvirksomheter, med 10 danske partnere, én svensk partner, to norske partnere og 500 medarbeidere fordelt på kontorene i København, Århus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011- Finn oss
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Finn oss
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521- Finn oss

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold