Gå videre til innhold
Jørgen Koch, Sluseholmen
Jørgen Koch, Sluseholmen

Nyhet -

​Vannet mellom husene gir gode opplevelser i Sluseholmen

Jørgen Koch har bodd på Sluseholmen i fem år. Han vinglet mellom å bo svært sentralt i København eller på Sluseholmen. Han har ikke angret på valget, for Sluseholmen lever opp til forventningene, spesielt etter at broen til Teglholmen kom på plass og knyttet området sammen med København.

Det er ikke minst vannet som utgjør hele forskjellen for Jørgen Koch. På grunn av kanalene i Sluseholmen er det utsikt til vannet mellom husene, så alle har Københavns havn helt tett på boligen.

”For meg som har seilet hele livet, er dette fantastisk. Det føles unikt å bo her, det er blitt en integrert del av hvem jeg er”, sier Jørgen.

Vannet i hverdagen

Jørgen Koch er veldig glad i vannsport, han seiler, står på padlebrett og svømmer daglig i kanalen like utenfor stuevinduene.

”Jeg hopper alltid i vannet om morgenen, året rundt. Da føler jeg meg oppfrisket hele formiddagen. Jeg åpner stuedøren, og så er jeg i vannet i kanalen like utenfor”, forteller Jørgen.

Det er ikke bare i vannet man finner Jørgen. Han ferdes også på vannet, blant annet i en båt som er formet som en treterrasse.

”Jeg seiler rundt i kanalene og i havnen. På sommeren tar jeg med meg kaffen og frokosten, og seiler ut til der det er sol og hygger meg der. Jeg har også ofte med gjester på en tur rundt i havnen, vi seiler for eksempel til operaen eller andre steder i Københavns havn”.

Fellesskapet på vannet

Jørgen bruker flere timer ukentlig på eller i vannet og ekstra lang tid i helgene. Vannet mellom husene skaper et sosialt liv med kontakt til naboer og besøkende.

”Man får snakket med naboene, både når man selv er ute og holder på med et eller annet, men også når andre rusler forbi, mens de titter inn og hilser. Der er kanskje ikke så mye privatliv, men jeg liker godt når verden kommer inn i stuen og har også valgt å ikke stenge av med gardiner”.

I den delen av Sluseholmen hvor Jørgen bor, er det generelt sett mange aktiviteter og et rikt sosialt liv.

”Hvis noen tenner opp i grillen, sender de ut beskjed på Facebook-gruppen vår, og så kan man bare ta med seg middagsmaten og bli med å grille.

Emner

Kategorier

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold