Gå videre til innhold
​Nærhet til naturen gir livskvalitet

Nyhet -

​Nærhet til naturen gir livskvalitet

Roberto Beffa og hans kone var sikre på at de skulle skaffe seg en leilighet sentralt i Stockholm. Men da de ved en tilfeldighet fikk se rekkehuset på den naturskjønne høyden i Gustavsberg øst for Stockholm, bestemte de seg umiddelbart for å flytte inn.

Å komme til Prästgården er en spesiell opplevelse. Etter å ha passert gamle arbeiderboliger og de eldre kirkebygningene, blir man møtt av moderne rekkehus med svarte trefasader. En kontrast til bebyggelsen rundt. Samtidig skaper beliggenheten en atmosfære som minner om en høyde midt i skogen.

«Det er et lite, barnevennlig område og utrolig vakkert med husene og utsikten. Å være nær den grønne vegetasjonen, er veldig viktig. Mange som kommer på besøk om sommeren passerer først de røde husene med hvite hjørnebord og syns det ser ut som Astrid Lindgrens Bakkebygrenda. Deretter kommer de opp hit hvor det er moderne og stilrent, men fortsatt mange barn som er ute og leker. Det er en herlig, flott blanding. Jeg trives utrolig godt her,» sier Roberto Beffa.

Robertos kone, Lina Beffa, er vokst opp i Stockholm og hadde ikke sett for seg annet enn å bo i sentrum da de skulle flytte sammen. Men nå kan hun ikke tenke seg noen annen plass som kan tilby alle de kvalitetene som Prästgården har.

«Vi hadde aldri bodd her hvis det hadde vært et klassisk, rødt rekkehus, for vi identifiserer oss ikke med den typen boform. Her får man en svært moderne bolig med moderne arkitektur, og det er en herlig følelse å kunne se gjennom hele huset når man kommer inn. Gjennom vinduene ser man bare den grønne vegetasjonen i trærne, som er bevart. Vi bor midt i naturen,» sier Lina Beffa.

Roberto har derimot vokst opp i Gustavsberg, det lille tettstedet som er bygd opp rundt den kjente porselensfabrikken. Til tross for at det gamle industristedet har forandret seg mye i senere tid har Roberto klart å finne sin plass, med de kvalitetene han synes er viktigst:

«Mye av det gamle Gustavsberg har forsvunnet. Dette var jo en liten bygd med en stor fabrikk, hvor alle kjente alle. Mye av den sjarmen har forsvunnet. Men det vi ble glad i da vi kom hit, var den ekstremt fine beliggenheten. Halve huset står på påler og henger ut over et stup, noe som gir en fantastisk utsikt. Huset føles også større enn det er, og alle som kommer hit sier “sånn skal man bo”.»

Det er ikke mange som kommer til dette lille området blant trærne oppe på høyden ved en feiltagelse. Det skaper trygghet for beboerne og store lekemuligheter for barna i Prästgården.

«Alle som har barn her, har dørene på vidt gap om sommeren, og barna løper ut og inn overalt uten at noen trenger å være redd for biler. Denne friheten er akkurat det som beskriver Prästgården,» sier Roberto, og fortsetter:

«Å bare kunne åpne døren, sette seg ut og ta en morgenkaffe. Det er livskvalitet.»

Les mer om Prästgården.

Emner

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold