Gå videre til innhold
​Startskuddet til forandring | Arkitema Architects vinner konkurransen om 950 kommunale arbeidsplasser i Gellerup nær Aarhus

Nyhet -

​Startskuddet til forandring | Arkitema Architects vinner konkurransen om 950 kommunale arbeidsplasser i Gellerup nær Aarhus

Den omdiskuterte bydelen Gellerup, ved Danmarks nest største by Århus, er under utvikling. Området skal transformeres, og en av visjonene er å flytte 950 kommunale arbeidsplasser til sentrum av Gellerup. Arkitema Architects er utpekt som vinner av OPS- konkurransen.
Vinnerforslaget består av en bygning på 23.000m
2 som skal integrere arbeidsplasser og offentlige funksjoner som restaurant, kafèer, kaffebrenneri og et gründermiljø. Det nye bygget vil bli et signalbygg i det revitaliserte Gellerup.

En arbeidsplass som fornyer bydelen
«Kan man kan klare å etablere kommunale arbeidsplasser som fra starten av er planlagt annerledes, og som vil være med på å endre et område? Kan arbeidsplassene åpne seg som et nytt byrom, med varierte og grønne oppholdssoner som blir en integrert del av både arbeidsplassene og byen?» spør partner i Arkitema Architects Glenn Elmbæk. Han påpeker at disse framtidsscenarioene kan bli virkelighet når de kommunale arbeidsplassene bygges for Aarhus Kommune.

En bydel under utvikling
I området er det allerede igangsatt ombygging av noen av de eksisterende boligblokkene til en blanding av boliger, utdannelsesinstitusjoner og næringsarealer.Mot vest, på den motsatte siden av Bygaden, etableres Boligforeningens nye bygg og studentby.Mot sør forlenges Lottesvej og Verdensplassen. Mot nord ligger Bazar Vest som, sammen med City Vest, fungerer som områdets nåværende attraksjon. Med 950 kommunale arbeidsplasser i området vil forandringsprosessen få en kickstart. For å sikre liv i området fra dag en, og gi gründermiljøet et godt utgangspunkt, er det satt av midler til å etablere et midlertidig gründermiljø på tomten inntil bygget står ferdig.

Utsiktplattform
Bygningen blir en ny destinasjon i Aarhus. Det store antallet daglige besøkende som vil være i kontakt med medarbeiderne i huset, samt de mange ansatte som arbeider der, medfører i seg selv at bygget vil få en sentral betydning. I tillegg kan man ta en heis opp fra gateplan til Roof Top Lounge for å stå 24 meter over bakken og se utover Gellerup og Aarhusbukten.

Konkurransen er vunnet av et team som består av A. Enggaard, Caverion, NIRAS; Hauxner og Arkitema Architects. Det forventes at bygget skal stå ferdig i slutten av 2018.

Om Arkitemas næringsbygg
Gjennom 40 år har Arkitema Architects tegnet mange forskjellige næringsbygg. For tiden prosjekterer vi bygningsstyrelsens kommende administrative knutepunkt på Kalvebod Brygge og kontorbygg for LINAK. I tillegg arbeider vi med et nytt kontorbygg for CASA/AS på Havnetrekanten i Horsens. I årenes løp har vi tegnet en rekke kontorbygg for anerkjente firma som blant annet Vestas, LEGO og Siemens.

Data
Adresse: Edwin Rahrs Vej, Brabrand
År: 2015-2018
Omfang: 23.000m2 i tillegg til et parkeringshus på 12.500m2
Byggherre: Aarhus Kommune
OPS operatør: A. Enggaard
Driftsoperatør: Caverion
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskapsarkitekt: Arkitema Urban Design
Ingeniør: Niras
Bystrategisk rådgiver: Hauxner
Premiering: 1. premie OPS-konkurransen 2015

Emner

Kategorier

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold