Gå videre til innhold
En av de nylig åpnede operasjonsstuene i Vejle. Det er blant annet erfaring herfra som Arkitema vil bruke på Regionshospitalet i Silkeborg.
En av de nylig åpnede operasjonsstuene i Vejle. Det er blant annet erfaring herfra som Arkitema vil bruke på Regionshospitalet i Silkeborg.

Pressemelding -

​Nye operasjonsstuer i Silkeborg på brukernes premisser

Arkitema Architects har nettopp vunnet en konkurranse på å designe operasjonsstuer samt flere personfasiliteter på Regionhospitalet Silkeborg i Danmark der ambisjonen er å være tett på brukerne fra starten av, så resultatet blir en suksess. Ombygningen av operasjonsstuene skal bidra til moderne og tidsriktig fasiliteter, til både ansatte og pasienter på sykehuset.

Regionshospitalet Silkeborg som de fire siste årene har blitt kåret til Danmarks beste mindre sykehus, har ambisjoner om å holde et fortsatt høyt nivå, der de nå er i gang med ombygning av blant annet deres operasjonsstuer til den dagkirurgiske avdelingen. De eldre stuene skal transformeres opp til dagens tidsriktige standard og bidra til å skape mere fleksible løsninger for å bidra til å utnytte sykehuset ressurser optimalt. Designet og prosessen skal i sin helhet gjennomføres av Skandinavias 5. største arkitektkontor Arkitema Architects, som nylig også har vært arkitekt for de nye operasjonsstuene i Vejle.

Det ble lagt stor vekt på hele prosessen skulle være så smidig som mulig fra det første skisseprosjekt til det ferdige bygg samtidig som en god involvering av brukerne innflytelse gjennom hele prosessen, blir ivaretatt. Arkitema sine prosesser sikrer en tett involvering av alle mennesker som skal arbeide i operasjonsstuene og de omkringliggende personalrom, pasientrom og fellesarealer sett opp mot dem dem selv og pasientene.

«Allerede i denne uke planlegges det første brukermøtet selv om vi ennå ikke satt vår første strek på tegnearket. For oss er det uhyre viktig å oppnå et best mulig resultat ved at brukerne er tett på vårt utformingsarbeid. Det er brukerne som vet hvordan sitt daglige arbeid skal utføreres på sykehuset, der de sitter med verdifull detaljkunnskap i prosjektet. Senere i byggeprosessen er det tilsvarende viktig å sørge for at hverdagene på sykehuset forløper seg best mulig samt at sykehuset drift er sikret. Derfor vil vi holde orienteringsmøter for personalet og oppstartsmøter med håndverkerne som skal arbeide på byggeplassen innen de skal igangsette sitt arbeide»; forteller assosierte partner i Arkitema Architects, Birgitte Gade Ernst.

God arkitektur og bedre personalfasiliteter
I dag er en operasjonssal ikke bare en hvit stue med et operasjonsbord. Det vil være mange arkitektoniske grep som må gjøres for å sikre at stuen blir en så effektiv arbeidsplass mulig samtidig at pasientene får en så god opplevelse som det lar seg gjøre. Arkitema Architects har stor erfaring med helsebringende arkitektur der vår lange erfaring viser hvordan fysisk innredning, belysning og materialvalg bidrar i større grad til å skape både en bedre trygghet og raskere restitusjon for pasientene, enn tidligere tradisjonelle kalde og hvite sykehusinnredning gjorde.

I Silkeborg er det snakk om en omfattende ombygging av store deler av 2. salen på sykehuset, så det er ikke bare operasjonssalene og de tilstøtende fasiliteter som skal bygges om. I den samme entreprisen er det også blitt besluttet å renovere et ambulatoria og flere personalområder. Her skal det etableres en ny kantine, møterom og kontorer.

«Vi vet at Regionhospitalet Silkeborg er en god arbeidsplass som vil sammen med de ansatte skape enda bedre rammer for våre medarbeidere, både når det gjelder under arbeid og i deres pauser. De nye omgivelsene vil gjennom vår arkitektur gjøre en forskjell for både pasienter og personalet,» forutsetter Birgitte Gade Ernst.

Arkitema Architects er totalrådgiver og har INGENIØR’NE som underrådgivere på ombyggingen av de ca. 1.400 m2 på Regionshospitalet i Silkeborg.

Les mere om Helse i Arkitema her: http://arkitema.com/no/prosjekt/helse

Emner

Kategorier


Arkitema Architects ble grunnlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen Skandinavias 5. største arkitektvirksomhet, med 11 danske partnere, én svensk partner, to norske partnere og over 500 medarbeidere fordelt på kontorene i København, Århus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011- Finn oss
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Finn oss
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521- Finn oss

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold