Gå videre til innhold
Chris Olborg, ny direktør i Arkitema Norge
Chris Olborg, ny direktør i Arkitema Norge

Pressemelding -

​Ny direktør for Arkitema Norge skal sikre en videre vekst

Etter at Skandinavias 5. største arkitektfirma gikk inn i det Norske markedet på begynnelsen av 2015, har Arkitema Architects bitt seg fast i markedet og er klar for ny vekst. I den sammenheng har Arkitema Architects utnevnt en ny direktør for det Norske datterselskapet og flytter pr 1. juni over til nye lokaler sentralt i sentrum av Oslo. Målet er å sette fart på utviklingen med et stigende antall ordre og sikre et fast fotfeste inn mot den Norske byggebransjen.

Gjennom de to seneste årene har Arkitema Architects klart å etablere seg i det Norske markedet, der vi nå er klare for å ta steget videre med fokus på å skape en markant vekst i det Norske markedet. Derfor har vi fra pr 1. mai utnevnt Chris Olborg som ny direktør for Arkitema Architects Norske datterskap. Chris startet opp i selskapet i november 2016, og har siden den gang vist sin rolle verdig for Arkitema.

«Chris er en ambisiøs og initiativrik person. I den fase som trer vi trer inn i nå, er det bruk for en mann av hans kaliber. Han kan være med på å løfte hele kontoret, og sikre vår fremtidige posisjon i det Norske markedet. Jeg er sikker på at med Chris i spissen vil vi nå de meget ambisiøse mål som vi har om vekst i Norge, der vi ser et enormt potensiale for Arkitema» forteller CEO i Arkitema Architects Peter Hartmann Berg.

Chris Olborg er selv glad for sin nye rolle i selskapet og ser frem til å trekke på seg arbeidstøyet for å starte arbeidet med å støpe fundamentet for en videre utvikling av vår tegnestue i Oslo.

«Jeg er meget beæret over å få den tillitt fra Arkitema, jeg gleder meg enormt til å ta fatt på oppgaven. Vi er allerede i dag en fantastisk gjeng med høy kompetanse innfor de segmenter vi jobber i, der vi sammen skal skape gode team for å lykkes. Det dukker jo opp stadig nye spennende prosjekter, der jeg er sikker på at vi skal få en større del av markedet fremover. Med de mennesker og ressurser vi har internt og eksternt i Arkitema, står vi godt rustet på å bidra sterkt inn mot våre kjerneområder som bolig, helse, urban, utdanning og næring. Jeg vil gjøre mitt til at alle i Norge kommer til å oppleve hvordan arkitektur gjør en forskjell for de mennesker som bruker det» forteller Chris Olborg.

Flytter inn i nye lokaler ved kongens slott

En av de første meget konkrete oppgavene Chris Olborg kommer til å stå ovenfor, er at Arkitema i slutten av mai skal flytte over til St Olavsgate 27 i Oslo. Den historiske bygningen er fra 1846 som senest huset Humanetisk Forbund. Fasaden er på by antikvariske gule liste over bevaringsverdige bygg. Innvending er bygningen dog blitt totalt renovert og innredet av Arkitema sine egne interiørarkitekter.

«Vi gleder oss alle mye til å komme inn i de nye lokalene. Dels er det jo inspirerende for et arkitektfirma å bo et vakkert gammelt hus med så mye historie i veggene i tillegg til at jeg har en god tro på at nye omgivelser vil gi oss den boost vi behøver på den store reisen vi skal ut på» forteller den nyutnevnte direktøren.

Chris Olborg er utdannet ingeniør og har arbeidet i ledende stillinger inn mot den Norske byggebransjen de seneste årene.

Gjennom de seneste årene har arkitektvirksomheten fått flere store oppgaver i Norge med blant andre Energi- og teknologibygget ved Universitetet i Bergen – EnTek og et nytt helsehus på Østre Toten. 

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects ble grunnlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen Skandinavias 5. største arkitektvirksomhet, med 11 danske partnere, én svensk partner, to norske partnere og over 500 medarbeidere fordelt på kontorene i København, Århus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011- Finn oss
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Finn oss
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521- Finn oss

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold