Gå videre til innhold
EnTek ved Universitetet i Bergen
EnTek ved Universitetet i Bergen

Pressemelding -

​Bergensbygg i verdensklasse

Det planlagte Energi- og Teknologibygget ved Universitet i Bergen ble i siste uke utvalgt som en av verdens 9 beste fremtidige universitetsbygg av det anerkjente Architectural Digest. En flott heder som gleder arkitektene bak; Arkitema Architects og Arkitektgruppen Cubus.

Architectural Digest er et av verdens mest anerkjente arkitekturtidsskrift. Gleden var derfor stor hos arkitektene bak EnTek, den kommende Energi- og Teknologibygningen ved Universitet i Bergen(UiB), da magasinet rangerte prosjektet blant verdens ni beste. På listen finner man tungvektere innen arkitektur og universiteter, og det har gjort gleden enda større hos forretningsområdesjef på Arkitemas kontor i Oslo, Astrid Seeberg:

”Jeg er veldig stolt og beæret over at vi har kommet med på en liste som denne. Det er et flott selskap vi er kommet i, og vi er naturligvis også veldig glade for at vår arkitektur får internasjonal oppmerksomhet. Prosjektet ble til i samarbeid med Arkitektgruppen Cubus, og vi vant jo nettopp på grunn av vår arkitektur. Vi var allerede stolte av prosjektet, med det er klart dette er en ekstra fjær i hatten. Det er arbeidet veldig hardt av mange mennesker for å skape en ny bygning til UiB, og vi er sikre på at vi har formgitt en arkitektur som vil gjøre en forskjell for alle de menneskene i Bergen som får glede av fremtidige EnTek.”

Noen av de viktigste arkitektoniske grepene ved utformingen av EnTek har vært å skape åpenhet og letthet, som inviterer både universitetets daglige brukere og Bergens borgere innenfor. Ved å skape en ny inngang til universitetsområdet, danner EnTek en ny passasje mellom UiB og Bergen, og både funksjonelt som arkitektonisk skaper prosjektet en klart forbedret sammenheng i byen.

Les Architectural Digest top 9 her: http://www.architecturaldigest.com/story/the-9-best-new-university-buildings-around-the-world  

Les mere om prosjektet her: http://arkitema.com/no/prosjekt/utdanning/entek-universitetet-i-bergen  

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects ble grunnlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen Skandinavias 5. største arkitektvirksomhet, med 11 danske partnere, én svensk partner, to norske partnere og over 500 medarbeidere fordelt på kontorene i København, Århus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Hammersborg Torg 3, N-0179 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011- Finn oss
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rued Langgaards Vej 8, 2300 København S, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Finn oss
Stora Varvsgatan 6A, SE-211 19 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521- Finn oss

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold