Gå videre til innhold
Sophie Radich Skole
Sophie Radich Skole

Pressemelding -

​Arkitema designer skole i Lillestrøm

Arkitema Arkitekter har i samarbeid med Kruse Smith vunnet konkurransen om bygging av ny, åtte-parallell ungdomsskole for 720 elever på Lillestrøm.

«Vi bygger ikke bare en skole for elever og ansatte men også for alle de menneskene som bor i området. Skolen skal være sted for å bygge sosiale relasjoner, både i og utenfor skolens åpningstid. Derfor er landskapet omkring skolen inviterende åpent. Idrettsanlegget og språk – og realfagssenteret ligger i direkte tilknytning til hovedinngangen, og kan benyttes uavhengig av skolens åpningstid,» forteller Astrid Seeberg, forretningsområdesjef i Arkitema Architects i Oslo.

Sophie Radich Skole i Lillestrøm er planlagt bygget i massivtre med plass til 720 elever. Bygget får en markant arkitektur med en bygningskropp formet som en firkløver. Med et stort fokus på den omkringliggende naturen vil elevene oppleve et samspill mellom inne- og utemiljøet.

Lillestrøm kommune har ambisiøse planer for å skape en skole i toppklasse. Den nye skolen representerer en overgang mellom eksisterende villabebyggelse og området ved Kjeller flyplass som skal utvikles til en ny høykvalitetsbydel.

Arkitema Architects har i samarbeid med Kruse Smith utformet prosjektet «Firkløver», som skal være en skole med et moderne og fremtidsrettet læringsmiljø samtididig som den skal fungere som et lokalt samlingspunkt for nærområdet. Sophie Radich skole skal være et nav for kreativitet, tverrfaglig kunnskapsdeling, kultur og fellesskap.

Skolen blir formet som en firkløver, med tre læringsfløyer og en fjerde fløy med idrettshall, samt språk- og realfagssenter. I senter av «Firkløver» ligger skolens hjerte med trappeamfi, kantineområde, aktivitetssal og musikkavdeling. Alle de offentlig tilgjengelige funksjonene er lagt til plan 1, som med sin transparens og åpenhet, inviterer både omverdenen og landskapet inn.

«Vi er svært glade for vinne denne konkurransen. Kommunen er meget ambisiøs og har fokus på å få bygget en skole for fremtiden. Det har vært sentralt for oss å skape et bygg som spiller sammen med naturen og omgivelsene. Byggets form og plassering av funksjonene rundt i uteområdet gir samspill mellom inne- og ute-miljøet,» forklarer Astrid Seeberg.

Det er arkitektenes ambisjon at skolen skal være synlig i nærmiljøet og være et symbol som forener. Bygget skal åpne seg mot offentligheten og være en attraktiv og inviterende møteplass som vekker nysgjerrighet og stolthet. Den er plassert sentralt på tomten og kobler landskapet og bygningen tett sammen mellom ´kløverbladene´. Mot sydvest åpner skoletomten seg mot byen og eneboligområdet, og utformingen inviterer elever, ansatte og besøkende inn mot skolens hovedinngang. På samme måte som til hovedinngangen, åpner skoletomten seg opp mot de eksisterende og fremtidige adkomstssonene i alle hjørnene på tomten.

Sophie Radich skole får et samlet areal på 11.700m2 og forventes ferdigbygd i ultimo 2021.

Emner

Kategorier

Regions


Arkitema Architects ble grunnlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen Skandinavias 5. største arkitektvirksomhet, med over 550 medarbeidere fordelt på kontorene i København, Århus, Oslo, Stockholm og Malmø.

St. Olavs Gate 27 NO-0166 Oslo, Norge - Tlf. 7011 7011- Finn oss
Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Ny Carlsberg Vej 120, 1799 København V, Danmark - Tlf. 7011 7011 - Finn oss
Rosenlundsgatan 29C, S 104 62 Stockholm, Sverige - Tlf. 46 (0)8 545 856 00 - Finn oss
Gråbrödersgatan 2 SE-211 21 Malmö, Sverige - Tlf. 46 (0)40 545 521- Finn oss

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445

Relatert innhold