Gå videre til innhold
Tre prestisjefylte prekvalifiseringer innenfor undervisning og læringsbyggeri i Norge, Sverige og Danmark

Nyhet -

Tre prestisjefylte prekvalifiseringer innenfor undervisning og læringsbyggeri i Norge, Sverige og Danmark

Arkitema Architects har nettopp blitt prekvalifisert til tre prestisjefylte arkitektkonkurranser. Vi skal utarbeide forslag til løsninger for planlagte undervisningsbygg i henholdsvis: Bergen(NO), Viborg(DK) og Gøteborg(SE).

Universitetet i Bergen
I Bergen sentrum er vi prekvalifisert til arkitektkonkurransen om et nytt naturvitenskapelig fakultet. Det nye bygget, på ca. 17.000 m2, skal oppføres som en del av byens visjon: «Science City Bergen». En visjon som skal markere byen som Norges sentrum for studier innenfor energiløsninger. Vi samarbeider med det norske arkitektfirmaet CUBUS.

Yrkesfaglig videregående skole og banebro i Viborg
I team med Rambøll er Arkitema Architects ett av fem konkurrerende team som er prekvalifisert til å gi tilbud på nytt undervisningsbygg til den yrkesfaglige videregående skolen Mercantecs. Nybygget er på 13.000 m2, og det skal i tillegg bygges en banebro som knytter området sammen med resten av byen.

Life Science prosjekt i Gøteborg
I sentrum av Gøteborg skal Arkitema Architects i samarbeid med Sweco gi tilbud på «Per Dubb», et Life Science prosjekt på ca. 80.000 m2. Visjonen i prosjektet er å knytte sykehuset, Sahlgrenska Universitetssjukehuset sammen med universitetet i Gøteborg. Et prosjekt som muliggjør og fremmer samarbeidet mellom helsesektoren, forskning, utdannelse og yrkesliv.

Arkitema Læring
Arkitema Architects har mange års erfaring med større undervisningsbygg. I denne måneden åpnet det 45.000 m2 store campusområdet Via University College i sentrum av Aarhus. I tillegg oppfører vi nå tredje etappe av det 48.000 m2 store KUA3, Københavns Universitet Amager. I 2013 gjorde Arkitema ferdig KUA2, som er 37.000 m2 stort og rommer humanistisk, juridisk og teologisk fakultet.

Kategorier

Kontakter

Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990
Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445