Gå videre til innhold
Clara Dalsgaard Hansen studerer 2. semester historie: "Jeg syns KUA2 er et flott sted å være"
Clara Dalsgaard Hansen studerer 2. semester historie: "Jeg syns KUA2 er et flott sted å være"

Nyhet -

Naturlig dagslys til studielivet

Med KUA2 fikk Københavns Universitets Søndre Campus i 2013 et studiemiljø som er tilgjengelig 24/7 og som byr på lyse og romslige rammer for studentenes hverdag på humaniora.

Det er alltid folk på KUA2 – på studietorget, i kantinen, på bibliotekene og i grupperommene. Fordypet i en bok, i gang med gruppearbeidet eller i hyggelig prat over en kopp kaffe.

Clara Dalsgaard Hansen studerer 2. semester historie. Hun setter pris på at en stor del av hverdagen hennes foregår i KUA2, som er noe ut over det vanlige i forhold til de undervisningsmiljøene hun tidligere har vært i.

«Jeg syns KUA2 er et flott sted å være. Det beste er at det er så mye naturlig lys, det betyr veldig mye for meg. Jeg føler at jeg lett blir sliten i øynene av kunstig lys, det er mye lettere å holde seg pigg i lokaler med naturlig lys. Det gjør det vel til syvende og sist lettere å lære», sier Clara Dalsgaard Hansen, som også setter pris på at det er alburom og høyt under taket i lokalene:

– Her er det faktisk aldri tett eller dårlig luft, sier hun.

Lett å finne en god lesekrok

En studiedag for Clara på KUA2 begynner med at hun møtes med kollokviegruppen for å få pratet litt før undervisningen begynner og varer i tre timer. Lunsjen inntar Clara og studiekameratene hennes som regel i historiefagets egen kantine. Eller i sommersolen ute på en av gårdsplassene.

«Det er digg å ha muligheten til å sette seg ute for å lese, spise lunsj eller bare se noe grønt.»

Hvis årstiden er feil eller været bare ikke innbyr til å sitte ute, tilbringer Clara gjerne ettermiddagen i et grupperom sammen med medstudentene.

«Jeg liker godt å sitte i et grupperom i for eksempel den grønne avdelingen.» Der er det godt lys, også er det lydtett og ligger litt avsides, så det er arbeidsro. Men samtidig er det utsyn slik at man ikke er helt isolert, men kan zoome litt inn og ut av det man jobber med, forteller Clara, som også gjerne slår seg ned i en av de mange nisjene og krokene på KUA:

«Man kan alltid finne seg et sted til gruppearbeid eller til å lese. Jeg liker best å samarbeide med andre fremfor å sitte alene hjemme. Jeg syns jeg blir mer fokusert av å sitte sammen med noen. Så grupperom og andre gode leseplasser er viktige, det kan ganske enkelt ikke blir for mange. Det samme gjelder stikkontakter!»

Plass til personlighet

Søndre Campus er stort. Fasadens lyse travertin og de gjennomgående motivene i perforerte metallplater binder bygningene sammen til et hele. Men KUA2 rommer også lommer i en helt annen stil enn den bygningen viser utad. Når det gjelder stemning og innredning, skiller kantinen til historiestudentene i tredje etasje seg noe fra resten av KUA. Passende nok for historiefaget er den også litt av en tidslomme.

«VI har innredet den med gamle kirkebenker og plysjlenestoler, og vi har selvfølgelig kongerekken på veggen. Det er kult at det er plass til at vi kan ha et studentdrevet sted med sin helt egen personlighet», sier Clara Dalsgaard Hansen.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Eva Grønbæk Friis

Eva Grønbæk Friis

Pressekontakt Kommunikationschef +45 4212 6445
Peder Færch Grønfeldt

Peder Færch Grønfeldt

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Presse, kommunikation +45 6170 9990